De afgelopen maanden heeft AI enorm snel aan populariteit gewonnen! Als websitebouwer kunt u profiteren van een breed scala aan gebruiksmogelijkheden die beschikbaar zijn met AI. Van de inhoud die u weergeeft tot de lay-out en het ontwerp van uw websites. Of u nu uw eerste website bouwt en hulp nodig hebt bij het schrijven van de inhoud of uw twintigste website voor een klant bouwt en de ontwerpkwaliteit wilt verbeteren en uw workflow wilt versnellen door AI te gebruiken om aangepaste code te maken of te verbeteren, het integreren van AI zal de manier waarop webmakers websites bouwen revolutioneren.

Elementor, als de toonaangevende websitebouwer voor WordPress, is de eerste die een native AI-integratie toevoegd. De eerste fase van Elementor AI zal u in staat stellen tekst en aangepaste code (HTML, aangepaste code en aangepaste CSS) te genereren en te verbeteren. Elementor werkt ook al aan de volgende fasen, die een op AI gebaseerde beeldoplossing zullen bevatten, samen met andere mogelijkheden die de manier waarop u websites bouwt verder zullen transformeren.

Met de writer van Elementor AI kunt u originele tekst van hoge kwaliteit maken, bestaande inhoud verbeteren, de tone of voice van uw website direct wijzigen en deze vertalen naar 29 verschillende talen. Met de Code Assistant kunt u direct HTML-scripts genereren om overal op uw website in te sluiten. Bovendien kunt u bij gebruik van Elementor Pro aangepaste CSS genereren om het ontwerp van uw website te verbeteren, en aangepaste code om de prestaties van uw website te meten, zonder zelfs maar één regel code te hoeven schrijven.

Fase 1

In de eerste fase van de implementatie van Artificial Intelligence (AI) binnen Elementor worden AI-generatoren toegevoegd op de volgende locaties:

  • Contentgebied – in het tekstgedeelte van elke widget is er een nieuwe functie “Schrijf met AI”. Deze functie is beschikbaar in het contentgebied van het widgetpaneel en in de editor wanneer specifieke tekst wordt gemarkeerd.
  • Custom HTML – de HTML-widget heeft een nieuwe ‘AI Code Assistant’ om te helpen bij het genereren of verbeteren van HTML-scripts.
  • Custom CSS [alleen beschikbaar voor PRO-abonnementen] – u kunt de AI Code Assistant gebruiken in de Custom CSS van elke widget. De AI Code Assistant genereert Custom CSS die relevant is voor elke widget waarop u het gebruikt, om u relevante resultaten te bieden.
  • Custom Code [alleen beschikbaar voor PRO-abonnementen] – Custom Code in het WordPress-dashboard heeft ook een ‘AI Code Assistant’ om aangepaste codefragmenten te genereren, zoals Google Analytics-code of Facebook Pixel-code om de impact van de pagina’s van uw website te meten.

Met deze toevoegingen kunnen gebruikers van Elementor de kracht van AI gebruiken om het schrijfproces te automatiseren en de ontwikkeling van aangepaste HTML- en CSS-scripts te vereenvoudigen. Voor PRO-abonnees is er bovendien de mogelijkheid om aangepaste codefragmenten te genereren voor het meten van de prestaties van uw website. Ontdek de voordelen van de AI-generator van Elementor en neem de eerste stap in het verbeteren van uw website!

Gebruiksmogelijkheden

Verhoog Productiviteit en Efficiëntie

Elementor AI is op een natuurlijke manier geïntegreerd in Elementor, op vele gebieden waar generatieve AI uw creatieproces kan verbeteren. Dit omvat elk tekstgebied, aangepaste code, aangepaste HTML en aangepaste CSS. Elementor AI voor beeldcreatie en -verbetering komt binnenkort ook beschikbaar. Dit betekent dat u uw workflow kunt verbeteren door Elementor AI naadloos te gebruiken waar u het nodig hebt, in plaats van heen en weer te moeten schakelen tussen verschillende tabbladen en tools terwijl u uw website bouwt.

Creëer direct originele tekst

Maak uw website’s originele inhoud direct met Elementor AI. Het inhoudsgebied van elke widget is verrijkt met de nieuwe AI-schrijver die u kunt gebruiken om nieuwe inhoud te creëren. Bovendien stelt Elementor AI contextuele suggesties voor elk inhoudsgebied voor, om te helpen bij het afstemmen van uw AI-prompt en u snel resultaten te bieden die u op uw website kunt gebruiken. Zodra u content van Elementor AI ontvangt, kunt u ervoor kiezen om deze te gebruiken of aan te passen door deze korter of langer te maken, of de toon van de tekst aan te passen om deze perfect af te stemmen op de merkidentiteit van uw website.

Verbeter de inhoud van uw website

Versterk de inhoud van uw website met de AI Writer, markeer uw tekst en klik op het AI-pictogram om uw inhoud te optimaliseren, de stijl te veranderen en hoogwaardige, consistente berichten te leveren die de identiteit van uw merk op uw website vestigen. Vergroot uw publiek door uw website meertalig te maken Vertaal de inhoud van uw website naar 29 verschillende talen met Elementor AI’s schrijver. Creëer zo boeiende content en vergroot uw bereik buiten uw eigen moedertaal, zonder een externe tool te hoeven gebruiken of een vertaler in te huren.

Visualiseer AI-outputs op uw website en maak de nodige aanpassingen

Plaats Elementor AI gegenereerde content direct op uw website en zie hoe deze past bij de lay-out en stijl van uw website. Maak in enkele seconden de nodige aanpassingen, zoals het inkorten of verlengen van de tekst.

Ontwerp unieke en creatieve websiteontwerpen en -ervaringen met de Elementor AI Code Assistant

Laat uw website opvallen door aangepaste CSS of HTML toe te voegen, zonder zelf een regel code te schrijven. Maak gebruik van de Elementor AI Code Assistant om aangepaste CSS te genereren voor elk element. Elementor AI weet hoe CSS moet worden toegepast op Elementor’s specifieke selectoren, dus u hoeft het niet voor elk element aan te passen. Bovendien kunt u de HTML-widget toevoegen en de AI Code Assistant gebruiken om aangepaste CSS of HTML te maken en deze op elk gewenst moment op uw website toe te voegen.

Meet de prestaties van uw website met AI gegenereerde aangepaste code voor analyses

Maak gebruik van Elementor AI’s Code Assistant om aangepaste code te genereren waarmee u aangepaste codefragmenten kunt implementeren, zoals Google Analytics-code of Facebook Pixel-code om de impact van uw landingspagina te meten. Zo krijgt u inzicht in het gedrag van uw bezoekers en kunt u uw website optimaliseren om een betere gebruikerservaring te bieden en uw conversies te verhogen. Elementor AI’s Code Assistant is beschikbaar voor PRO-abonnementen.

Afrondend

Als enthousiaste gebruiker van Elementor zijn wij verheugd over de AI mogelijkheden die Elementor binnenkort zal bieden. Met de komst van AI-functionaliteiten zoals het automatisch optimaliseren van afbeeldingen en het personaliseren van content, zullen we in staat zijn om nog sneller en efficiënter mooie en gepersonaliseerde websites te creëren.

Maar dat is nog niet alles: in de komende fases zullen er nog meer AI-mogelijkheden worden toegevoegd aan Elementor!

Wil je meer leren over de AI mogelijkheden van Elementor? Lees deze dan hier